Meefietsen met de S.T.A.G.


Meefietsen met de STAG? Ja dat kan!

Heerlijk, het gevoel van vrijheid achterop de tandem! Mijn haren in de wind en dat in een groep mensen met wie ik op vele momenten even een praatje kan aanknopen. Ik heb het altijd erg naar mijn zin.”
 Achterrijdster Ans

“Fietsen doe ik graag en deze dagtochten geven mij iets extra’s doordat ik zo een ander ook een fijne dag kan bezorgen. Fietsen op een tandem is niet moeilijk en op zo’n dag doe ik zelf ook weer veel contacten op. Ieder heeft weer een eigen verhaal.”                        Voorrijder Peter

 
Stichting Tandem Activiteiten Gehandicapten
(S.T.A.G.)

is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk en is gevestigd te Sassenheim.

Ongeveer zes tot zeven keer per jaar organiseert de stichting op zaterdagen kleinschalige tandemdagtochten voor mensen met een visuele beperking tegen geringe kosten.

Vertrek en aankomst zijn altijd in Sassenheim. Door zijn ligging vormt Sassenheim een ideale uitvalsbasis voor het maken van prachtige fietstochten door het gevarieerde landschap van de Bloembollenstreek en het omliggende duinen- en poldergebied. De dagtochten hebben doorgaans een lengte van 50 tot 55 km waarin twee pauzes zijn gepland.

Bij deze dag inbegrepen is een kop koffie of thee bij binnenkomst, gebruik van een tandem, een consumptie in de middag en als afsluiting een warme maaltijd.

Ieder neemt een eigen lunchpakket mee. Als u het tevoren aangeeft halen en brengen wij u naar station Sassenheim. Rond half vijf is de groep weer terug waarna de dag wordt afgesloten onder het genot van een drankje met aansluitend een warme maaltijd.

Deelname aan de tochten is niet onbeperkt. De STAG beschikt over een twintigtal rijklare tandems en kan nog een beroep doen op een bevriende tandemstichting voor een aantal extra tandems.

Ben je zelf in het bezit van een fietshelm, laat niets je dan weerhouden om deze tijdens het fietsen te gebruiken.

Vind u het leuk om mee te fietsen als voorrijder (voorop de tandem) of als achterrijder op de tandem? Neem dan contact op met ons via de knop ‘Contact’.

Na ontvangst van de inschrijving krijgt u een bevestiging met verdere bijzonderheden over de dagtocht.

De STAG bestaat sinds 8 april 1986.

 

Globaal overzicht dagtocht van ca. 50 tot 55 km:

 

Ca. 10.00 uur                     Verzamelen in Sassenheim.

Ca. 10.30-11.00 uur          Vertrek in groepsverband.

Ca. 13.00 uur                      Lunchstop.

Ca. 14.30 uur                      Middagpauze met consumptie.

Ca. 16.30 uur                      Terugkomst in Sassenheim.

De dag wordt afgesloten met een drankje en aansluitend een warme maaltijd.

Na afloop ( ca. 19.00 uur) worden deelnemers -indien nodig- weer naar het treinstation Sassenheim gebracht om weer huiswaarts te keren.